Σπιτική λαχταριστή μαρμελάδα με μύρτιλλα με έντονη γεύση και άρωμα!

ΥΛΙΚΑ: 600 γρ. μύρτιλα
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό από 1/2 λεμόνι
½ αστεροειδής γλυκάνισος
Αποστειρωμένα βάζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΗΜΑ 1: Τοποθετούμε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
ΒΗΜΑ 2: Σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
ΒΗΜΑ 3: Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.
ΒΗΜΑ 4: Σερβίρουμε τη μαρμελάδα ή την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε εκτός ψυγείου.