Πάβλοβα φράουλας: Πάβλοβα, ένα δροσερό, ελαφρύ και γιορτινό γλυκό με σως φράουλας.

blueberries_petalotis_strawberries pavlova

ΥΛΙΚΑ:

 

Για την Μαρέγκα.

 

150 γρ. ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου

 

 1 πρέζα αλάτι

 

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

 2 βανιλίνες

 

 150 γρ. ζάχαρη άχνη

 

 Για τη σύνθεση.

 

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

250 γρ. σαντιγί

 

 100 γρ. φράουλες

 

Για το σερβίρισμα

 

 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

 δυόσμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και το 1/5 από την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα βάζοντας την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, την άχνη και χτυπάμε για 2- δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Απλώνουμε ελάχιστη μαρέγκα σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω λαδόκολλα για να κολλήσει. Σχεδιάζουμε 4 ατομικές πάβλοβες στις λαδόκολλες και ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στις πάβλοβες, τη σαντιγί και τις φράουλες. Αν περισσέψει κάποια μαρέγκα μπορούμε να τη σπάσουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Σερβίρουμε με τη σπασμένη μαρέγκα, την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα και δυόσμο.

Back to Top
Added to cart
Your Cart
Cart 0

Your cart is empty.

Return to Shop

Cookie Notice

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.