ΛΙΚΕΡ: Λικέρ από μύρτιλλα, με έντονη γλυκιά γεύση που πρέπει να δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μύρτιλα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 βανίλιες 750ml
Tσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα μύρτιλα και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Πριν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε 2 βανίλιες. Σουρώνουμε το σιρόπι σε διπλό τούλι. Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε καλά. Όταν κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλια.