Παγωτό: Ένα παγωτό τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό. Γίνεται στο σπίτι με τα δικά μας υλικά χωρίς να χρειάζεται παγωτομηχανή.

ΥΛΙΚΑ: Για 6-8 άτομα
500 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα – blueberries
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
150-200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα μύρτιλα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τα λιωμένα μύρτιλα σε ένα μπολ μεγάλο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά. Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τα φρούτα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού ή λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ανοξείδωτο σκεύος ρίχνουμε το μίγμα το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε κάθε 1 ώρα το μίγμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές. Συνολικά στην κατάψυξη πρέπει να παραμείνει 4 ώρες τoυλάχιστον. Σερβίρουμε με το scoop και διακοσμούμε με μύρτιλα. Χρόνος ψύξης 4 ώρες.